Miss Gondwe & Miss Ngalauka - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Leontien Huinink - WaarBenJij.nu Miss Gondwe & Miss Ngalauka - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Leontien Huinink - WaarBenJij.nu

Miss Gondwe & Miss Ngalauka

Door: leo

Blijf op de hoogte en volg Leontien

18 November 2008 | Malawi, Lilongwe

Zo worden we hier nu geregeld aangesproken...Onze achternamen waren niet uit te spreken dus hebben we dit maar veranderd en staan we nu zo bekend: Marieke Gondwe en Leontien Ngalauka (Ngala-oeka)! Is weer eens heel wat anders dan Huinink...

k'Heb jullie wel een beetje lang laten wachten op een nieuw bericht maar de tijd gaat hier zooooooo snellll!!!! We hebben de afgelopen 14 dagen vooral nursery's bezocht om te kijken wat de vrijwilligers gedaan hebben met de training. Al hebben we zelf niet altijd het idee dat we veel kunnen helpen, de mensen zijn erg dankbaar dat we hun komen bezoeken. We vragen dus bijv. welke activiteiten er gedaan worden, checken de wc's, de 'keuken', hoeveel kinderen, wat wordt er gedaan met de kinderen, of ze nog vragen hebben etc. en geven evt. tips. De kinderen zelf moeten wel erg wennen aan de Wazungu's en beginnen of hard te huilen of staren ons de hele tijd met open mond aan. Maar heel gaaf dat we deze mensen kunnen bemoedigen door hen alleen maar te bezoeken!

We zijn afgelopen zaterdag met de Ngalauka family (vader Dave, moeder Mercy, Gift, Lovemore, Tijanjani en Kingsley) meegeweest naar de Seventh Day Adventist Church! Dat was echt geweldig!! Dit was al de 2e keer en na heel wat oefenavonden wilden ze dat we deze keer in de kerk zouden zingen. Aangezien er s'morgens geen tijd was in de dienst, zijn we s'middags nog een keer meegeweest en toen de Ngalauka family naar voren werden geroepen stonden we daar met knikkende knietjes voor een hele volle kerk...wow...Maar we kregen zoveel leuke reacties! Daarom zijn we s'avonds nog maar een keer gegaan en hebben weer gezongen!

Verder;
-Heb ik voor de 1e x gefietst hier; op een gammel fietsje en zoveel los zand op de weg, niet echt ideaal maar wel leuk om te proberen!
-Worden we nu door iedereen erkend als de chief-supporters op het voetbalveld en worden we er meteen op aangesproken als we een dag niet bij de training komen kijken!
-Hebben we een hele belangrijke zin in het Timbuka geleerd; n'kuku temwa chomene (ik hou van jou). Erg handig om te weten!!
-Hebben we hier af en toe een insectenplaag van hele rare beesten waarbij we naar binnen vluchten en alle deuren en ramen sluiten!! ieeeeehhh....
-Heeft kok Chimemwe mijn hart heel snel laten kloppen door een dikke vette, grote tor op m'n hoofd te leggen...aaaaaaaaaaaahhh....
-Zijn we zondag op bezoek geweest bij Ben (ff korte info; werkt hier als dakdekker, is 24, getrouwd, heeft 2 kids) samen met Gift en hebben daar heerlijk een paar uur gechat, gezongen, spannende verhalen verteld en nsima gegeten! Echt gezellig zijn deze bezoekjes bij vrienden hier...
-Zijn we elke dag wel te vinden bij de familie Ngalauka! wat gaan we deze mensen missen!!!!!!!!!
-Zijn er veel te veel mooie en geweldige dingen te vertellen...

Heeeeeel erg bedankt voor jullie reacties en tot het volgende berichtje maar weer!!!

-xxxxxxxxxxxxxxxx-

• 18 November 2008 - 07:43

Mama:

Zo miss Ngalauka, jullie zullen de family van Dave gaan missen, maar wij missen jullie ook!! En hebben heel erg lang naar een bericht van je uitgekeken!! Fijn dat jullie het nog zo naar je zin hebben, en pas maar op met fietsen, straks moet je nog met een gipsvlucht naar huis! Geniet nog van de weken die je nog hebt. liefs, mama

• 18 November 2008 - 08:44

Dien Scholten:

leuk verhaal,hoor weer andere dingen als van Marieke,geniet nog lekker een paar weken dan tellen wij intussen af groetjes mama van Marieke

• 18 November 2008 - 10:26

Mama Kiki :

Hej lieve leo,
    wat een heerlijke verhalen allemaal!
    Wat zullen we de Ngalauka's gaan missen!!
    We moeten zometeen in Holland maar veel en vaak herinneringen op gaan halen en heeeel veel foto's en filmpjes kijken!
    heel veel liefs
    mama kicky Gondwe! ;-)

• 18 November 2008 - 10:27

Mama Kiki :

Hej lieve leo,
    wat een heerlijke verhalen allemaal!
    Wat zullen we de Ngalauka's gaan missen!!
    heel veel liefs
    mama kicky Gondwe! ;-)

• 18 November 2008 - 11:00

Wouter & Renee:

Hey, leontien gaaf om weer wat van je te lezen. Hoe is het met je tong? Volgens mij moet die wel erg pijn doen met al die moeilijke woorden.Hopelijk mogen wij straks wel gewoon Huinink zeggen...Wat gaaf dat je zo voor een volle kerk staat te zingen.Je hebt je heupjes toch ook wel mee laten zwieren? Meid geniet er nog zoveel mogelijk van!! We missen je erg en houden van je. Heel veel liefs en een dikke knuff van ons hier !!

• 18 November 2008 - 13:01

Hans En Renate:

Heeeeeeee Leo,
    langs niks van je gehoord idd. maar wij hebben ook lang niks van ons laten horen. Dus bij dezen.. Je bent dus echt al opgenomen als dochter in de fam. Ngalauka zo te lezen. Leuk hoor en dat ze daar ook een Dave hebben. klinkt vertrouwd!! We gunnen je echt nog wel een paar weekjes daar, maar wij zijn toch stiekum wel een beetje aan het aftellen hoor... Kun je nog wel een beetje Nederlands praten. en ga je ons zometeen ook nog een paar liedjes aanleren. Gaaf hoor dat je voor een volle kerk hebt gezongen. Mag je zometeen bij ons ook weer doen.!!! Liefs H.R.T.D.

• 18 November 2008 - 13:45

Bianca De Reus:

Hey meis,

Lang niet gesproken. Wat gaaf wat je allemaal doet en leuke foto's.
    Hoe is het verder met je?
    Heel veel plezier nog meis.

Liefs bianc

• 18 November 2008 - 16:01

Anne BB:

lieve leo!
    fantastisch joh al die verhalen. Nog bedankt voor je kaartje, ieiieie wat een beestjes bij jou:D ik stuur van de week nog even een mailtje! heel veel liefs van mij

• 18 November 2008 - 21:11

Baukje En Oma:

Hallo Miss HUININK !!!!!Wat een mooie naam vind je niet??? ietsje makkelijker uit te spreken als jouw afrikaanse naam maar ja dat is een kwestie van oefenen.We zijn wel blij dat we weer een berichtje kregen want het duurde deze keer wel eeeeerrrrgggg lang !! Hoe gaat het met alle spinnen en torren en verdere ongedierte? Pas je wel op dat je er niet wat van meeneemt naar huis??????? Miss Leontien, ik wens je nog mooie warme "zweterige" dagen, (wat een verschil met ons weertje)ze hebben ons NATTE SNEEUW beloofd!!! Doe je de groeten aan Marieke en de "rest"?? Veel liefs en een knuffel van Baukje en jouw Oma

• 19 November 2008 - 18:53

Lianne H.:

Ik lees elke keer je verhalen, maar meestal vergeet ik een reactie achter te laten. Super om te lezen wat je allemaa beleeft! Ik blijf je volgen!

Liefs!!

• 20 November 2008 - 21:06

Dianne:

Hey Leontien, leuk om weer wat van je te lezen. Super al die dingen die je beleefd! Wat een moeilijke taal om uit te spreken zeg! Knap dat je zo'n belangrijk zinnetje al kunt zeggen. Altijd handig he :)
    Fijn dat je het zo naar je zin hebt! Geniet nog van de laatste weekjes.
    Doe Marieke ook de groetjes.
    Liefs van Dian

• 21 November 2008 - 15:21

Tante Marry:

Lieve Mis Ngalauka
    Leuk om weer iets van je te horen,zo te lezen horen jullie er echt helemaal bij en zijn jullie helemaal opgenomen in de familie!!Geniet maar met volle teugen van jullie laatste weekjes!Wij wensen jullie nog een fijne tijd.Groetjes en veel liefs, ook voor Marieke. Doei!
    van oom Jan en tante Marry.

• 22 November 2008 - 10:36

Annie W:

Geniet er nog maar even van.
    Groeten uut katwiek.
    De tante van.

• 24 November 2008 - 09:35

Bitja:

He Leontien, nog even en dan zit je weer in het koude kikkerlandje. Geniet nu nog maar even lekker daar in het warme Malawi, zal straks wel wennen zijn hier. t is hier lekker wit. Groetjes ook aan Marieke en nog een fijne tijd!
    Liefs de Doornenballen

• 25 November 2008 - 10:24

Jenny!!:

Leo!!

Je tijd zit er (helaas, helaas) alweer bijna op! Wat is het snel gegaan (toch?)!
    Zet je je vluchtschema nog op deze site? Dan kan ik zien of ik jou ook kan verwelkomen op Schiphol!

Geniet van de laatste dagen en tot snel!!

Liefs Jenny

• 25 November 2008 - 19:48

Pappa Rien:

Lieve Leontien
    Geniet nog maar met volle teugen, ik zit me al op je thuis komst te verheugen, en dat is zowaar geen leugen
    Ik hoop dat je nog veel kunt betekenen voor volwassenen en voor de kinderen, wees gezegend, en wees een zegen. Straks is er weer muziek en zang in ons huis, dat heb ik erg gemist
    Groet allen,en laat nog es wat horen
    Rinus

• 27 November 2008 - 17:56

André,Harriët&kids:

Hey Leontien,
    Ik kon zomaar op je site komen, dus meteen maar even reageren. Even dacht ik dat die kok je hart om een andere reden sneller liet slaan, maar een tor is ook niet echt fijn! Brr!!! Ja, nu schiet het echt op, geniet er nog maar van! Groetjes van ons vijven.