De derde week in Malawi... - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Leontien Huinink - WaarBenJij.nu De derde week in Malawi... - Reisverslag uit Lilongwe, Malawi van Leontien Huinink - WaarBenJij.nu

De derde week in Malawi...

Door: leo

Blijf op de hoogte en volg Leontien

23 September 2008 | Malawi, Lilongwe

De derde week in Malawi is alweer aangebroken!! We hebben een hele leuke kampweek gehad in Nyika met de jongeren van de laatste klas (12-19 jr.) die van school gaan. De rit naar Nyika duurde ong. 4 uur...een mooie tocht door de bergen. Het was daar snachts trouwens ontzettend koud, we zaten er namelijk een heel stuk hoger. Daarom hebben ons elke avond gewarmd bij het kampvuur en zijn lekker op tijd naar bed gegaan (net als elke avond trouwens ;). We hebben een aantal activiteiten gedaan met de jongeren. Echt leuk, want ze vinden alles geweldig en doen overal even enthousiast aan mee. Ook zijn we nog op safari geweest en hebben mooie zebra's gezien (die s'nachts om de tent liepen). Toch was het weer heerlijk om vrijdags 'thuis' te komen op Matunkha.

Zaterdag zijn we met Bert naar Lake Malawi geweest. Hier konden we ff helemaal bijkomen van de vermoeiende kampweek. Heerlijk gezwommen en kano-gevaren! We hadden steeds een hele groep kinderen achter ons aan (dat is trouwens overal waar we komen; Wazungu, wazungu...!)

Zondag hebben we een dienst gehad bij Tiem en Ineke! Daarna hebben we gelopen naar de Water-intake (hierdoor worden ong. 25000 mensen voorzien van water!). Was wel een vermoeiende wandeltocht door de bergen.

Een nieuwe week....maandag na de dagopening hebben we weer geholpen bij het metselen (had ik dat eigenlijk al verteld???) We zijn de eerste week begonnen met het bouwen van een bakkerij; we hebben geholpen met het metselen en stenen sjouwen etc. Het grootste gedeelte staat er nu!!! Ook hebben we gisteren paard gereden met Daniella de dochter van Bert en Mathilde (vandaar dat we nu wat last van spierpijn hebben).

Zodadelijk gaan we kippen slachten en vanmiddag naar de markt met Ineke.
Morgen vieren we uitgebreid de verjaardag van Linda en Ineke (toevallig zijn ze tegelijk jarig; dubbel feest dus!) en helaas moeten we donderdag weer afscheid nemen van Linda, Andre en Marjolein!

Jullie horen snel weer van ons!!!

Groetjesssssss Leo

• 23 September 2008 - 07:29

Wouter En Renee:

Hey, Leontien. Wat toch fijn om weer wat te lezen over jullie. Kun je al de indrukken wel in je opnemen? Gaaf allemaal joh.Als je weer terug bent kun je mooi Wouter helpen met metselen want zo te lezen heb je al veel ervaring. Kippen slachten?! Zal Stephan leuk vinden (hi hi).Meiske nog een hele fijne tijd daar, genieten hoor !!Liefs en een dikke knuff van de Lindemannen en vrouw aan iedereen.

• 23 September 2008 - 07:39

Wouter En Renee:

Daar was ik weer...hebben jullie wel een fototoestel meegenomen?? We zijn zo benieuwd naar wat kiekjes.Doeii, we houden van je!!

• 23 September 2008 - 08:31

Maarten En Marleen:

lieve Leo, wat fijn om weer wat van je te horen!! ook fijn om te horen dat het goed met je gaat!zo te horen heb je al dikke spierballen gekregen na al het metselen en stenen sjouwen!:P hihi!kippen slachten?? gaan jullie dat zelf doen??:O
    morgen een heel fijne dag toegewenst met de twee jarigen!! feliciteer je ze van ons??
    We bidden voor je!!
    dikke knuffel van M &M

• 23 September 2008 - 08:53

Jenny!:

Hej Leo!

Graag wat meer details, hoe primitief is het, of helemaal niet, wat zijn de JOUW levensomstandigheden?? Haha, dat wil IK dan weer weten!

Veel plezier nog en blijf met volle teugen genieten!

xx Jenny

• 23 September 2008 - 09:14

Evert En Annemieke:

Hoi Leontien,

Fijn om te horen dat de kampweek zo geslaagd was. Jullie hebben een vol programma en maken allemaal 'heftige' dingen mee. en dan heb je het er over dat alles daar zo relaxed gaat.
    Wat vliegt de tijd hé, dat Andre, Linda en Marjolein al weer bijna terugkomen. Wil je onze felicitaties overbrengen aan Linda?
    Zet hem op!

Evert en Annemieke

• 23 September 2008 - 10:29

Pa En Ma:

Ha Leontien,we krijgen steeds meer bewondering voor je! Want je weet kippen slachten begint je pa niet aan!!Fijn dat jullie een goeie kampweek achter de rug hebben.Nou, paard rijden had je al eens geoefend met Linda en Marjolein in Tsjechie!!!Morgen nog een fijne dag met de andere en ook met verjaardag vieren, en dan afscheid nemen...
    sterkte en veel liefs.pa en ma

• 23 September 2008 - 11:29

Astrid:

kippen slachten?? brr.. ;)
    leuk om steeds je verhalen te lezen!!
    Feliciteer Linda van mij en nog een fijne tijd!
    liefs

• 23 September 2008 - 12:28

Hans En Renate:

Heeeeeee deerntje,
    Fijn om weer even wat van je te lezen, want we worden wel erg in spanning gehouden hoor. Jullie hebben weer heel wat meegemaakt de afgelopen weken. Wat betreft die kippen: oma en tante Bauk hebben ze ook dus dat is al weer mooi makkelijk voor hen als er weer een de diepvries in moet.......
    Fijne dag nog verder en de groetjes aan je medegangsters..
    En sterkte met afscheid nemen!
    groetjes Renate en Hans

• 23 September 2008 - 12:37

Renate:

...... en natuurlijk een hele dikke knuffel van ons 4-en

• 23 September 2008 - 15:07

Anne Bbbb:

Haa Leo!
    Geweldig joh, behalve dat kippen slachten dan:D
    helemaal super wat je daar allemaal doet. En ook ik ben benieuwd naar de foto's.. olifanten, zebra's gaaf joh!
    Liefs annieeee!

• 23 September 2008 - 18:40

Jan En Gerdien:

He schoonzus.Je vermaakt je daar wel zo te lezen!Dat slachten van die kippen lijkt me niet wat,je moet maar durven jij liever dan ik! Dan nog zebra s rond de tent, nou nou. Gelukkig ontspannen jullie ook nog af en toe dat verdienen jullie wel! Als je dit leest doe de groeten aan de anderen. knuffel van jan en gerdien

• 25 September 2008 - 16:46

Jeanine:

Heej Leontien!!:)
    Echt vet gaaf wat jullie daar allemaal doen!! Als jullie nog een xjte van plan zijn om daarzo in het verre Afrika te werken wil ik echt mee!! :P echt super tof! ohja by the way ik laat me trouwes dopen he!! 26 oktober.. wel kei jammer dat jij en Marieke er niet bij kunnen zijn! maar dan moeten jullie de film ma kijke haha:D
    nog heel veel succes en Gods zegen!!
    xxx jeanine

• 26 September 2008 - 07:39

Anneke:

Hallo luitjes,
    sterkte en moed toegewenstnu er 3 weg zijn.erg leuk om jullie verhalen te lezen.volgens mij zijn jullie zeer praktische mensen als je weer thuis komt inderdaad handig als er een kip geslacht moet worden,vragen we jullie hulp.
    Maar bovenal dat al deze dingen voor de Heer gedaan mogen worden,Hij is er blij mee als we iets voor Hem willen doen,laten we Hem alle eer en glorie geven.
    veel liefsssss
    anneke en de mannen

• 26 September 2008 - 09:15

Hans En Renate:

Ha Leo,
    nou hoe is het nu, nu de druktemakers weg zijn?? wel rustig zeker, hopelijk hebben jullie samen ook nog een hele fijne tijd, maar dat zal ongetwijfeld lukken!! Wij gaan straks richting schiphol, op dit moment zitten ze hoog in de lucht, steeds verder van jullie vandaan..
    Heel veel liefs
    Hans en Renate

• 26 September 2008 - 09:20

Rita:

Hey Leontien
    Zo uit je verhalen te lezen, vervelen jullie je niet.En doen jullie allemaal bijzondere dingen die je in Nederland niet gauw zou doen of wel?
    Je hebt inmiddels ook afscheid genomen van marjo,lin andre dat zal eerst wel wennen zijn.
    We wensen je nog heel veel sucses,en we bidden voor je. liefs en een knuffel tante rita.

• 26 September 2008 - 11:29

Dirkje :

ha meiden hoorde ik gisteren ook iets van een koe slachten dat zal toch wel niet echtwaar zijn he het moet wel leuk blijven toch??? we blijven de berichten van jullie op de voet volgen
    liefs dirkje

• 27 September 2008 - 10:30

Marjolein:

Lieve leo, even een kort berichtje. WE zijn weer in Nederland! Ben toch wel een beetje jaloers op jullie, dat jullie daar nog zijn! Fijn dat jullie veel foto's willen maken. DE groeten aan de andere, liefs marjo

• 27 September 2008 - 12:53

Pa En Ma:

Lieve leontien
    We leven ieder uur met je mee We kunnen ons voorstellen dat het moelijk was dat er drie trouwe reisgenoten afscheid moesten nemen van jullie Wat doe je hier veel levenswijsheid op en je wordt echt handig ziet er goed voor ons uit Ik zou wel eens een dagje mee willen lopen maar je weet mijn engels is beroerd De rest vertel ik wel op Sinterklaas avond
    Fijn dat jullie iets willen doen en betekenen voor Gods Koninkrijk en het werk in Afrika
    Gods zegen en een knuffel Pa

• 28 September 2008 - 06:57

Tante Marry :

Lieve Leontien,
    Ik heb weer genoten van je verslag!Gisteravond ben ik bij Marjolein geweest en heb genoten van haar verhalen en de foto's.Nu heb ik er een beeld van hoe jullie daar leven en werken.Helemaal geweldig wat jullie daar allemaal beleven!Fijn dat jullie nu mee gaan helpen op de school.Marjolein mist jullie wel hoor.Jullie hebben daar geweldige weken gehad met elkaar.Als jullie terugkomen zijn jullie alround handige doe het zelvers op alle gebied.Je vader en moeder boffen maar met zo'n dochter!!Lieve Leontien en Marieke wij wensen jullie een hele rijke en gezegende tijd verder,geniet van alles!Wij blijven aan jullie denken.

Doei veel liefs van tante Marry.

• 28 September 2008 - 12:32

André,Harriët&kids:

HOi Leontien,
    Het is elke keer weer leuk om jullie verhalen te lezen, het lijkt me ook echt gaaf, om eens een keer van dichtbij mee te maken, heo het leven en werken daar gaat! Tja, wat minder, als je karweitjes moet doen, die je thuis absoluut niet zou doen!
    Hopelijk zijn jullie er nu aan gewend, dat jullie daar nu nog met z'n tweeën zijn, nu de drie anderen weer weg zijn! Heel veel sterkte in alles, en een goede week gewenst!
    Liefs, André, Harriët, Laura, Rick en Maaike.

• 28 September 2008 - 12:55

De Saleminkjes:

Hallo Leontien, Fijn dat het allemaal goed met jullie gaat. Wat een ontzettend leuk avontuur beleven jullie. Morgen komt Marolein gezellig langs en zal ik al wel veel belevenissen horen van jullie eerste drie weken daar. Ik hoop dat je nog fijne weken beleefd en dat je veel kunt betekenen voor de mensen daar. Succes en tot het volgende berichtje. Liefs Margreet, Jeroen en de kids.